POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cene gasa pale prvi put od 23. februara

Cene prirodnog gasa pale su u četvrtak nakon što izveštaj američke vlade o nedeljnom povlačenju goriva iz skladišta nije uspeo da impresionira tržište koje je sve više zabrinuto zbog sveukupne prezasićenosti snabdevanja gasom.

EIA, ili Administracija za energetske informacije, izvestila je o povlačenju od 81 bcf, ili milijardu kubnih stopa, iz skladišta gasa tokom nedelje završene 24. februara, što je više od 75 bcf koje su prognozirali analitičari industrije, kao i 71 bcf koje je izvestila agencija tokom prethodne nedelje do 17. februara.

Fjučersi prirodnog gasa su u početku dobro reagovali na smanjenje zaliha, pri čemu je aprilski ugovor na Njujorškoj berzi porastao na 2,861 dolara.

Međutim, dobici su izbledeli kako je trgovina odmicala, što je rezultiralo poravnanjem na 2,765 dolara.
Na kraju je ostvaren pad od 4,6 centi, ili 1,6%, za dan, što je prvi pad od 23. februara.

Iz fundamentalne perspektive, oporavak cena gasa sa najniže vrednosti od 1,967 dolara 23. februara podržan je padom proizvodnje na 97,5 bcf dnevno sa ranijih maksimuma od preko 100 bcf dnevno.

Očekivani porast tražnje za grejanjem u SAD u naredne dve nedelje zbog hladnijih vremenskih uslova od uobičajenih početkom marta takođe je bio faktor podrške.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter