POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cene nafte rastu na pozitivnim podacima o tražnji goriva u SAD

Cene nafte su se u četvrtak oporavile nakon što su prethodnog dana pale za više od jednog dolara po barelu, podržane jačim podacima o tražnji goriva u Sjedinjenim Državama, koje su najveći svetski potrošač nafte.

Fjučersi na naftu Brent su porasli za 17 centi, ili 0,2%, na 76,58 dolara po barelu, dok su američki WTI fjučersi nafte porasli za 17 centi, takođe za 0,2%, na 72,73 dolara.

Pad zaliha benzina u SAD, veći od očekivanog, povećao je cene odražavajući veću potražnju za transportnim gorivima u SAD.

Međutim, investitori su ostali oprezni jer su rastuće globalne kamatne stope nastavile da izazivaju strahove od recesije.

Najnoviji američki podaci pokazuju da su potrošačke cene porasle u aprilu, povećavajući verovatnoću da će Federalne rezerve ostaviti više kamatne stope, što može uticati na smanjenje tražnje za naftom.

U međuvremenu, zalihe benzina u SAD su prošle nedelje pale za 3,2 miliona barela, što je mnogo više od 1,2 miliona barela koliko su prognozirali analitičari, pokazali su najnoviji podaci američke Uprave za energetske informacije.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter