POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cene nekretnina u Metaversu pale za 80% za šest meseci

Digitalno okruženje metaverzuma nije dovoljno da zaštiti vlasnike virtuelne imovine od pomeranja ka stvarnosti.
U Informaciji se navodi da vrednosti metaverzuma nekretnina naglo padaju nakon rasta u jesen. Pad vrednosti i obima prodaje poklapa se sa nedavnim padom vrednosti kriptovaluta i cena NFT-a.

Nakon rebrendiranja Facebook-a u Meta Platforme, obim transakcija nekretninama u Metaverse-u se povećao u novembru. Redizajn je doneo mogućnosti metaverzuma široj publici koja je videla jednu od najvećih tehnoloških korporacija na svetu kako prihvata virtuelni svet.

Od tada su stvari bile teške. Podaci iz WeMeta-e pokazuju da je trgovina zemljištem na šest platformi, uključujući Decentraland i The Sandbox, dramatično opala od vrhunca u novembru.
Pre nego što je u junu pao na samo 8 miliona dolara, obim trgovine je dostigao vrhunac u novembru na 229 miliona dolara.

Ostali pokazatelji predstojeće katastrofe uključuju ukupnu prodaju i prosečnu cenu zemljišta.
Sa 16.000 u novembru na 2.000 u junu, ukupna prodaja je smanjena.
Nasuprot tome, prosečna cena zemljišta pala je za preko 80% na 3.300 dolara u junu sa maksimuma od 16.300 dolara četiri meseca ranije.

Pad cena kriptovaluta samo je delimično vezan za pad. Od februara do juna, prosečna prodajna cena je pala za 58 procenata na bazi kriptovaluta.

„Metaverse je imao toliko uzbuđenja na početku godine i nekako smo ga izgubili“, rekao je Erik Klajn, osnivač MetaSpace REIT-a.

Jedna od najnovijih granica u metaverzumu se smatra komercijalnim nekretninama. Kao iu stvarnom svetu, vlasnici nekretnina razvijaju zemljište izgradnjom virtuelnih izloga koje zatim iznajmljuju ili prodaju preduzećima koja žele da prodaju robu ili koriste marketing.

Još uvek malo tržište metaverzuma gubi privlačnost jer makroekonomska situacija u stvarnom svetu zabrinjava mnoge ljude. Neki biznisi počinju da veruju da nedostaci metaverzuma nadmašuju potencijalne nagrade.

Međutim, mnogi i dalje veruju da će kockanje sa nekretninama u metaverzumu uspeti i očekuju bolja vremena. Obećanje metaverzuma nekretnina, prema Klajnu, „će se materijalizovati u narednih nekoliko godina“.

Izvor: The Real Deal

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter