POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cene solarne energije u SAD porasle su za preko 8% navodi se u izveštaju za 2. kvartal

Prema izveštaju objavljenom kasno u sredu, cene solarne energije u SAD porasle su 8,1% u drugom tromesečju pošto su projekti zaustavljeni istragom Ministarstva trgovine o tarifama na robu iz jugoistočne Azije i rastućim troškovima inputa.

Prema kvartalnom indeksu kompanije LevelTen Energy koji meri ugovore o obnovljivoj energiji, povećanje tokom perioda je pomoglo ogromnom skoku od 29,7% ukupne cene ugovora o vetru i solarnoj energiji, poznatih kao ugovori o kupovini energije (PPA), u odnosu na prethodnu godinu. .

Cene solarnih PPA su porasle za 25,7% od prošle godine.

Od početka rata u Ukrajini, ekonomski, logistički poremećaji i poremećaji na tržištu rada izazvani pandemijom koronavirusa su se pogoršali, brišući deceniju smanjenja troškova za industriju obnovljive energije.

Tokom kvartala, troškovi ugovora o vetru porasli su za 2,5%, a u odnosu na prethodnu godinu porasli su za 33,7%.
Zbog ograničenog kapaciteta prenosa, cene vetra u Southwest Power Pool porasle su za 16% tokom kvartala.
Mrežni operater pruža usluge nekim od najvetrovitijih regiona u zemlji, uključujući Nebrasku i delove Oklahome i Teksasa.

Skoro trećina programera koje je anketirala kompanija, a koji su ih pitali o njihovim potrebama, rekli su da žele više garancija da tarife neće biti primenjene retroaktivno nakon dvogodišnje pauze ako to učini Ministarstvo trgovine.

Prema LevelTen-u, cena ugovora za vetar i solarnu energiju porasla je za korporativne i komunalne kupce po stopi koja je u skladu sa veleprodajnim cenama električne energije, koje su u korelaciji sa cenom prirodnog gasa.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter