POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cene zlata blago ispod 2,000 dolara

Cene zlata su se blago povukle u ponedeljak, ali su ostale blizu ključnih nivoa od 2,000 dolara od prošle nedelje jer su strahovi od globalne bankarske krize prouzrokovali visoku tražnju za sigurnim utočištem.

Cene poluga su prošle nedelje porasle na preko 2.000 dolara zbog zabrinutosti od domino efekta među američkim i evropskim bankama, pri čemu je žuti metal u velikoj meri nadmašio dolar kao sredstvo sigurnog utočišta ove godine.

Zlato je u ponedeljak zabeležilo određeni profit, takođe pod pritiskom blagog oporavka dolara nakon što su neki zvaničnici Federalnih rezervi rekli da bi banka mogla da poveća stope još najmanje dva puta do kraja godine.

Spot zlato je palo za 0,2% na 1.974,54 dolara po unci, dok su fjučersi na zlato koji ističu u junu pali za 0,4% na 1.994,76 dolara za uncu.

Zlato i drugi plemeniti metali su ojačali u protekle tri nedelje jer su strahovi od bankarske krize povećali opklade na manje pooštravanje monetarne politike ove godine. 

Zlato će verovatno nastaviti da raste u narednim danima usled upornih strahova od bankarske krize.

Ostali plemeniti metali takođe su smanjili nedavne dobitke. Fjučersi na platinu su blago pali za 0,2%, dok su fjučersi na srebro pali za 0,1%.

Fjučersi na bakar su pali za 0,1% na 4,0762 dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter