POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cene zlata na 1.843 dolara, nafta porasla zbog kineske tražnje

Cene zlata su se stabilizovale oko 1.837,38 dolara po unci, dok su fjučersi na zlato ostali na 1.843,75 dolara za uncu. Oba instrumenta su porasla za oko 0,6% i 0,4%, respektivno u sredu.

Cene bakra su se u četvrtak stabilizovale nakon dobitaka u prethodnoj trgovačkoj sesiji, pošto su podaci pokazali da je kineska poslovna aktivnost u februaru porasla na najviši nivo u 10 godina.

Fjučersi na bakar su porasli za 0,1% na 4,17 dolara nakon što su porasli za 2,3% u prethodnoj sesiji.
Crveni metal je takođe porastao za preko 5,5% ove nedelje.

Nafta je porasla u četvrtak, iako su dobici ostvareni na krilima snažnog ekonomskog oporavka najvećeg uvoznika sirove nafte u Kini. Međutim, investitori su i dalje oprezni zbog uticaja potencijalnih povećanja evropskih kamatnih stopa.

Fjučersi na naftu Brent porasli su za 43 centa, ili 0,51%, na 84,74 dolara po barelu. Fjučersi američke nafte WTI porasli su za 45 centi, ili 0,58%, na 78,14 dolara.

Proizvodna aktivnost u Kini rasla je najbržim tempom u više od decenije prošlog meseca, pokazali su podaci u sredu, dodajući dokaze o oporavku druge po veličini svetske ekonomije nakon ukidanja strogih ograničenja protiv COVID-19.

Kineski pomorski uvoz ruske nafte trebalo bi da bude rekordan ovog meseca jer rafinerije iskorišćavaju niske cene.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter