POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cene zlata ponovo na maksimumu

Cene zlata su dotakle ključni maksimum od 2.000 dolara, pošto su tržišta postala oprezna uoči predstojeće odluke Federalnih rezervi o kamatnoj stopi.

Žuti metal je naglo ojačao tokom protekle sedmice jer su sve veći strahovi od bankovnog kolapsa u SAD i Evropi podstakli velike prilive u tradicionalna sredstva sigurnog utočišta kao što je zlato, dok su opklade da će Fed-u nedostajati ekonomski prostor da nastavi sa podizanjem kamatnih stopa narušile dolar.

Ovo je dovelo do toga da su cene zlata u ponedeljak prešle nivo od 2.000 dolara za uncu prvi put u godinu dana, iako nakratko, pošto je takođe počeo oprez uoči onoga što se očekuje da će biti ključni sastanak Fed-a u sredu.

Zlato je blago poraslo na 1.980,14 dolara za uncu, dok su fjučersi na zlato ostali na 1.983,70 dolara za uncu. Cene poluga su porasle za skoro 6% tokom protekle nedelje.

Ostali plemeniti metali su bili prigušeni u utorak, ali su i dalje snažno porasli tokom proteklih nekoliko trgovačkih sesija. Fjučersi na platinu pali su za 0,1% na 996,55 dolara po unci, dok su fjučersi na srebro porasli za 0,1% na 22,665 dolara po unci.

Fjučersi na bakar su porasli za 0,1% na 3,9610 dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter