POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Centralizovane kripto berze beleže pad obima trgovanja u aprilu

Posle tri meseca uzastopnog rasta, obim trgovanja centralizovanih berzi pao je na najniži nivo ove godine u aprilu.

Centralizovane kripto berze zabeležile su pad obima trgovanja u aprilu, prvi put u tri meseca, pošto su se digitalna sredstva ohladila od vrućeg prvog kvartala.

Prema provajderu blokčejn podataka Kaiko, obim trgovanja na centralizovanim berzama je opao nakon tri uzastopna meseca rasta.

Prema podacima, obim u aprilu bio je skoro upola manji od onog u martu i iznosio je oko 500 milijardi dolara. 

Dobavljač podataka je primetio da je obim dostigao nivoe pre kolapsa FTX sve do pada u aprilu. Takođe je navedeno da tržišta ostaju iznad nivoa iz 2020. u smislu obima trgovine.

„Međutim, sveukupno, kripto tržište ostaje znatno veće nego što je bilo pre 2020.“, rekao je Kaiko.

Prema podacima blokčejn analitičara, legitimni obim centralizovanih berzi smanjen je za 43,8% na 400,5 milijardi dolara u aprilu.

Binance ostaje lider na tržištu, sa dominacijom od 71,6%, prema njihovim podacima.

Štaviše, Binance ima 24-časovni obim trgovanja od oko 10 milijardi dolara, što je znatno veće od njegovog najbližeg rivala, Coinbase-a sa 1,1 milijardu dolara, prema CoinGecko.

Krajem aprila, Cointelegraph je izvestio da se Binance-ov Bitcoin saldo povećao za preko 50.000 BTC, otprilike 1,5 milijardi dolara, za mesec dana. Ovaj potez je prethodio rasprodaji pošto je BTC udario u jak nivo otpora, nešto iznad nivoa od 30.000 dolara.

Američka kripto berza Coinbase beleži pad broja preuzimanja aplikacija u poslednjih nekoliko meseci jer se obim trgovine smanjuje na kripto tržištu.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter