POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

CEO Boinga priznaje grešku, kaže da srednji vazdušni udar “nikada ne sme ponoviti”

CEO Boinga, Dejv Kalhun, priznao je greške američkog proizvođača aviona dok je više od 170 aviona ostalo prizemljeno četvrti dan zaredom, rekavši zaposlenima da će kompanija obezbediti da se nesreća poput srednjeg vazdušnog udara na avionu Alaska Airlines “nikada ne ponovi”.

Najviši zvaničnik za proizvodnju aviona kompanije, Sten Dil, takođe je rekao na ozbiljnom sastanku sa radnicima na fabričkom postrojenju 737 u Rentonu, država Vašington, da Boeing priznaje “pravu ozbiljnost nesreće” dok pokreće provere svojih kontrola kvaliteta i procesa.

Kalhunove izjave bile su priznanje Boingovih grešaka, prvo javno priznanje od pet godina kada je došlo do potpune bezbednosne krize u vezi sa modelom MAX nakon smrtonosnih nesreća u Indoneziji i Etiopiji.

“Pristupićemo ovome, prvo, priznajući našu grešku”, rekao je Kalhun zaposlenima, prema izvodu objavljenom od strane Boinga. “Prilazićemo tome sa 100% i potpunom transparentnošću u svakom koraku.”

Avio-kompanije Alaska Airlines i United Airlines, dva američka prevoznika koji koriste privremeno prizemljene avione, pronašle su labave delove na sličnim letelicama, podižući strahovanja da bi se takav incident mogao ponoviti.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter