POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Charlie Munger preminuo u 99. godini

Berkshire Hathaway je saopštio u utorak popodne da je potpredsednik Charlie Munger preminuo. Imao je 99 godina.

Kompanija je saopštila da su članovi Mungerove porodice obavestili da je mirno preminuo ovog jutra u bolnici u Kaliforniji.

“Berkshire Hathaway ne bi mogao biti izgrađen do sadašnjeg statusa bez Charliejeve inspiracije, mudrosti i učešća”, rekao je Warren Buffett, izvršni direktor Berkshire Hathaway-a.

Munger je dugo bio smatran desnom rukom gospodina Buffetta.

Mungerov put, od rada za Buffetovog dedu tokom Velike depresije do postajanja nezamenljivim partnerom Buffetta u Berkshire Hathaway-u tokom više od četiri decenije, oličavao je izuzetno poslovno savezništvo. Bez obzira na njihove različite stilove i političke afilijacije, njihovo partnerstvo je cvetalo, oblikujući Berkshire u multinacionalnu korporaciju vrednu milijarde dolara.

Poznat po oštroumnosti i direktnim uvidima, Munger, nežno nazivan Charlie, dopunjavao je Buffettov optimizam oštrim posmatranjima o investiranju i ljudskoj prirodi.

Njihova unija, započeta 1975. godine u Berkshiru, redefinisala je strategije investiranja, budući da je Munger uticao na Buffetta da se fokusira na kupovinu izuzetnih kompanija po razumnim cenama, proširujući Buffetove horizonte izvan Grahamovih naučavanja.

Poznat kao “Oracle of Pasadena” od strane svojih obožavalaca, Mungerova mudrost bila je deljena na godišnjim sastancima Berkshire-a i putem njegovih investicionih poduhvata, ostavljajući nasleđe ne samo u finansijama već i u filantropiji, skromnom življenju i dubokom skepticizmu prema prolaznim trendovima poput društvenih medija, kriptovaluta i veštačke inteligencije.

Mungerova smrt takođe podseća investitore da je Buffett star 93 godine.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter