POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ciljna cena akcija Celsiusa povećana na $105 od strane Jefferies-a

U sredu je Jefferies ažurirao svoju prognozu za Celsius Holdings, povećavajući ciljnu cenu na 105 dolara sa prethodnih 98 dolara, dok je zadržao ocenu BUY.
Ova promena usledila je nakon što je kompanija za napitke objavila planove za širenje na međunarodno tržište, počevši od tržišta u Kanadi, Velikoj Britaniji i Irskoj.

Analitičar firme istakao je potencijal Celsiusa da izgradi novu “clean energy” kategoriju unutar postojećeg tržišta energetskih pića u ovim regionima. Prema analitičaru, ovaj strateški potez bi mogao ubrzati rast kompanije u sektoru koji već raste. Očekivanja o rastu podržana su prognozom da bi međunarodne prodaje, isključujući Kanadu, mogle doseći oko 376 miliona dolara do 2028. godine, što bi činilo oko 9% prodaje u poređenju sa oko 4% danas.

Celsius Holdings je prepoznat po svojoj fokusu na zdravije opcije energetskih pića i dobija sve više pozitivne pažnje u industriji. Pozitivan pogled analitičara zasnovan je na opreznom, ali namernom pristupu kompanije širenju globalnog prisustva.

Revidirana ciljna cena od 105 dolara odražava veru firme u put rasta Celsiusa i njegovu sposobnost da uspostavi značajno prisustvo na novim tržištima. Ocena BUY sugeriše da analitičar vidi dalji potencijal za rast vrednosti akcija, na osnovu strateških inicijativa kompanije i planova za širenje tržišta.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter