PRIJAVI SE ZA KURS BERZE (POPUST 50%)

Pretraga
Close this search box.

Ciljna cena Xiaomi-a povećana je na 18,89 HKD zbog snažnog sentimenta fonda

Analitičari su nedavno revidirali ciljanu cenu Xiaomi-a za jednu godinu, ukazujući na primetan potencijalni rast vrednosti deonica kompanije. Nova ciljna cena iznosi 18,89 HKD po akciji, što predstavlja značajan porast u odnosu na prethodnu procenu od 15,28 HKD postavljenu u oktobru. Ova prilagođavanja sugerišu na optimističan pogled na proizvođača elektronike, sa potencijalom za snažan rast od oko 25,93% u odnosu na njegovu nedavnu zatvorenu cenu od 15,00 HKD.

Raspon analitičkih procena varira široko, pri čemu najniža iznosi 7,88 HKD, dok najviša dostiže 26,05 HKD po akciji. Ova raznolikost u očekivanjima odražava različite poglede na buduće performanse kompanije.

Što se tiče sentimenta ulaganja, Xiaomi se čini u jakom položaju. Institucionalno vlasništvo je zabeležilo rast, sa brojem fondova koji poseduju udel u Xiaomi-u povećanim na 126, što predstavlja rast od preko osam odsto. Dodatno, prosečna težina Xiaomi akcija u ovim portfolijima povećala se na pola procenta.

I pored pozitivnog trenda, došlo je do blagog smanjenja broja deonica u vlasništvu institucija, sa marginalnim smanjenjem od gotovo tri desetinke procenta na nešto više od milijardu deonica.

Ovaj finansijski pregled prikazuje trenutne trendove i sentimente koji okružuju tržišnu performansu Xiaomi-a i poverenje investitora.

Sa stanovišta podataka, tržišna kapitalizacija Xiaomija iznosi impresivnih 150,53 miliona dolara, a trguje se na privlačnom multipliku zarade od 14,3. Ovi brojevi su posebno relevantni jer sugerišu na kompaniju koja nije samo značajna po veličini već je potencijalno i nedovoljno vrednovana od strane tržišta.
Kompanija je takođe pokazala rast prihoda od 7,05% u poslednjih dvanaest meseci zaključno sa drugim kvartalom 2024. godine, što je zdrav znak za širenje njenog poslovanja.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter