POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Circle navodno prilagođava USDC rezerve kako bi izbegao rizik od neizvršenja obaveza u SAD

Drugi po veličini emitent stabilnih koina na svetu želi da smanji svoju izloženost potencijalnom neplaćanju duga Sjedinjenih Država.

Izdavalac Stablecoina Circle je navodno prilagodio svoju rezervu u nastojanju da smanji rizik od neplaćanja duga Sjedinjenih Država.

Prema biltenu Politico od 10. maja, izvršni direktor Circle-a, Džeremi Aler, ​​rekao je da je firma prilagodila svoje rezerve koje podržavaju njen USD Coin prelaskom na kratkoročne američke trezorske zapise kako bi se izbeglo potencijalno neizvršenje duga u SAD.

Aler je rekao da firma više ne drži zapise trezora koji dospevaju nakon početka juna jer želi da izbegne izloženost dugu.

Circle Reserve Fund kojim upravlja Blackrock pokazuje da trenutna sredstva dospevaju najkasnije do 31. maja.

Ranije ove nedelje, ministarka finansija Dženet Jelen rekla je da će vlada biti prinuđena da donosi „odluke“ ako Kongres ne podigne limit saveznog duga.

Predsednik SAD Džo Bajden i republikanci su u sukobu oko podizanja limita za zaduživanje od 31,4 biliona dolara. Tržište trezorskih zapisa od 24 triliona dolara i globalni finansijski sistem bili bi uzdrmani ako zemlja ne plati svoje dugove.

Suparnički emitent stabilnih koina, Tether, tvrdi da je većina njegovih rezervi uložena u državne zapise sa prosečnim rokom dospeća manjim od 90 dana.

Kompanija je izjavila da „radi na preduzimanju koraka da smanji svoje oslanjanje na čiste bankarske depozite kao izvor likvidnosti“, navodi se u kvartalnom izveštaju o garanciji od 10. maja.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter