PRIJAVI SE ZA KURS BERZE (POPUST 50%)

Pretraga
Close this search box.

Citi je povećala ciljanu cenu akcija kompanije Apollo Global na 125 dolara nakon pozitivnih procena za 2025. godinu

U ponedeljak je Citi povećala ciljanu cenu akcija kompanije Apollo Global Management na 125 dolara sa prethodne ciljane cene od 111 dolara, dok je zadržala ocenu Kupiti za ovu akciju. Ova promena sledi nakon ažuriranja procena zarade za 2024. godinu na osnovu četvrtog kvartala 2023. godine i prognoza za 2024. godinu.

Prognoza za zaradu po akciji (EPS) za 2024. godinu blago je smanjena na 8,01 dolara sa prethodnih 8,20 dolara, pretežno zbog očekivanog većeg poreskog opterećenja. Međutim, procena za EPS za 2025. godinu povećana je na 9,42 dolara, što odražava očekivanja za umereno veće prihode od naknada (FRE) i jednostavne realizovane prihode (SRE), kao i prilagođeni broj akcija.

Citi izražava kontinuirano poverenje u rast Apolla, navodeći očekivanja za povećanje iznosa izvora finansiranja na 200-250 milijardi dolara tokom narednih pet godina, u odnosu na 100 milijardi dolara u 2023. godini. Očekuje se da će ovaj predviđeni porast izvora finansiranja doprineti rastu kako FRE, tako i SRE. Procenjuje se da će rast FRE iznositi 15%, što se poklapa sa donjim delom upravljačkih smernica od 15-20%. Rast SRE se procenjuje na 11% na prilagođenoj osnovi, što se poklapa sa očekivanjima uprave o dvocifrenom rastu na niskom nivou.

Analitičar iz Citija napominje da, iako su ove procene konzervativne, ne bi bilo iznenađenje ako stvarni rezultati budu nadmašili ove projekcije. Revidirana ciljana cena od 125 dolara implicira ukupni prinos na kapital od 15% pri trenutnoj valorizaciji.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter