POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Citigroup u pregovorima da nadoknadi otplatu kredita Revlon u iznosu od 500 miliona dolara

Citigroup Inc pregovara o povratu oko 500 miliona dolara koje je greškom platio grupi hedž fondova i investicionih firmi za zajam koji duguje Revlon Inc, sada bankrotirana kozmetička kompanija koju kontroliše milijarder Ronald Perelman.

U podnesku u četvrtak na saveznom sudu na Menhetnu, advokati banke i zajmodavci rekli su da su razgovarali o „konsenzualnom rešenju“ za okončanje tužbe Citigroup-a u avgustu 2020. za nadoknadu pogrešne uplate.

Iako dogovor nije postignut, advokati su rekli da bi “materijalni uslovi” poravnanja obezbedili povraćaj novca Sitigrupa, pri čemu bi banka prenela kamate i otplate koje je počela da prima početkom 2021.

Razgovori o okončanju tužbe objavljeni su 10. novembra. Advokati su zatražili od američkog okružnog sudije Džesija Furmana da im dozvoli da ažuriraju status do 5. decembra.

Citigroup, koji je bio Revlonov kreditni agent, slučajno je iskoristio svoj novac u avgustu 2020. da otplati zajam kompanije od 894 miliona dolara tri godine ranije umesto da plati 7,8 miliona dolara kamata.

Banka je okrivila ljudsku grešku, a neki primaoci su vratili svoje uplate.

Ali 10 menadžera imovine, uključujući Brigade Capital Management, HPS Investment Partners i Simphony Asset Management, odbilo je, rekavši da je banka platila ono što im duguje.

Furman je stao na njihovu stranu u februaru 2021. godine, što je dovelo do toga da Citigroup smanji prethodno prijavljeni profit kako bi odražavao 390 miliona dolara dodatnih pravnih troškova.

Ali savezni žalbeni sud na Menhetnu poništio je tu presudu u septembru, rekavši da će grupa ostaviti “ogromnu dobit” na račun Sitigrupa.

Revlon je 15. juna podneo zahtev za zaštitu od stečaja na osnovu poglavlja 11.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter