POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

CME Grupa lansira fjučerse na BTC i ETH denominirane u evrima

CME grupa – jedna od najvećih svetskih berza finansijskih derivata koja trguje klasama imovine, uključujući fjučerse kriptovaluta – objavila je pokretanje fjučers ugovora za Bitcoin (BTC) evro i ETH evro.

Prema kompaniji, fjučers ugovori za bitkoin evro i eter evro biće veličine pet bitkoina i 50 eterijuma po ugovoru.
CME grupa je saopštila da je njen novi fjučers ugovor za Eter Euro osmišljen tako da bude u skladu sa ugovorom njegovog kolege denominiranog u SAD, dok istovremeno koristi veću transparentnost i likvidnost za upravljanje rizikom cene etra u evrima.

„Ovi novi ugovori će biti izmireni u gotovini, na osnovu referentne stope CME CF Bitcoin-Euro i CME CF Ether-Euro referentne stope, koje služe kao referentne stope jednom dnevno za cenu bitkoina i etra denominirane u evrima, “, rekla je CME grupa.

Komentarišući lansiranje, Tim McCourt, globalni šef sektora za kapital i devizne proizvode, CME Group, rekao je: „Pokretanje ovih novih fjučers ugovora se zasniva na snažnom rastu i dubokoj likvidnosti koje smo videli u našim postojećim bitkoinima i eterima denominiranim u američkim dolarima fjučers ugovori“.

Globalna potražnja za regulisanim derivatima kriptovaluta koji nisu USD

McCourt je dodao: „Naše nove fjučerse za bitkoin evro i eter evro će obezbediti institucionalnim klijentima, kako unutar tako i van SAD, preciznije i regulisane alate za trgovinu i zaštitu od izloženosti dve najveće kriptovalute prema tržišnoj kapitalizaciji.

Ovi novi fjučers ugovori će biti navedeni na i podložni pravilima CME grupe, navela je kompanija.

CME Grupa je prvi put objavila svoju nameru da pokrene fjučers ugovore denominirane u evrima bitkoin i eter pre samo mesec dana usred povećane globalne potražnje za regulisanim derivatima kriptovaluta koji nisu u USD.

Štaviše, u Q2 2022, CME Group je zabeležila najveću prosečnu dnevni promet od 106.200 ugovora i zabeležila je drugi najveći kvartal ikada u smislu prosečnog dnevnog obima sa 57.400 ugovora za sve proizvode kriptovaluta.

Brza implementacija CME grupe smatra se znakom da se aktivnosti grupe u vezi sa kriptovalutama pojačavaju uprkos kontinuiranoj slabosti na tržištu kriptovaluta.

CME Grupa je bila uključena u kripto derivate od lansiranja svog originalnog Bitcoin fjučers ugovora u decembru 2017. godine i proširila je svoju listu podržanih proizvoda kako bi uključila trgovanje Bitcoin opcijama, kao i „opcije za Bitcoin i Eter mikro veličine“.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter