POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Coinbase odbacuje Tether-ov USDT tražeći od klijenata da pređu na USDC

Kako zabrinutost oko kredibiliteta Tether-ovog USDT-a raste, berza kriptovaluta Coinbase je savetovala svoje korisnike da pređu na sopstveni stabilcoin, USDC.
Kao rezultat toga, Coinbase eliminiše troškove konverzije za korisnike koji žele da pređu na „pouzdani stabilcoin“ kao deo nove kampanje koja naglašava kvalitet rezervi koje podržavaju kovanice u USD (USDC) u vlasništvu Circle-a.

„Događaji u poslednjih nekoliko nedelja su stavili neke stabilne kokove na test i videli smo let na sigurno. Verujemo da je USD Coin (USDC) pouzdan i renomiran Stablecoin, tako da ga činimo lakšim za prebacivanje“, rekla je firma u postu na blogu objavljenom u petak.

Pored toga, Coinbase je rekao da je USDC jedan od najpriznatijih Stablecoina jer je podržan „visokokvalitetnim rezervama“, naglašavajući najveći značaj stabilnosti i poverenja za klijente. Čini se da se mnogi korisnici slažu, jer se tržišni udeo USDC-a povećao u poslednjih godinu ili dve na račun USDT-a.

Coinbase takođe ponavlja da Grant Thornton LLP, jedna od najboljih revizorskih, poreskih i savetodavnih kompanija u Sjedinjenim Državama, daje mesečne potvrde da pokaže da je USDC transparentan. Razmena je napisala:

„USDC je jedinstven po tome što je 100% podržan gotovinom i kratkotrajnim američkim trezorima koji se drže u finansijskim institucijama koje su regulisane SAD.

Podaci na lancu sugerišu da je USDT treća digitalna imovina kojom se najčešće trguje na Coinbase-u, što predstavlja 5% ukupnog obima platforme. Međutim, emitent Stablecoins tek treba da objavi potpunu reviziju svojih rezervi, ali tvrdi da su njegove rezerve u potpunosti pokrivene.

Emitent Stablecoin-a uzvratio je štampi zbog izveštaja da je Tether pozajmio sopstvene valute klijentima, ostavljajući mu neadekvatnu likvidnu imovinu za podršku tokenu u slučaju krize.
Tether je brzo objavio post na blogu kako bi se suprotstavio ovim tvrdnjama, navodeći da optužbe imaju mnogo pogrešnih shvatanja o Tether-u i USDT-u.

Izvor: CoinEdition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter