POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Credit Suisse pojačava pravni spor sa SoftBank od 440 miliona dolara

Credit Suisse Group AG podnela je zahtev Višem sudu Engleske da pokrene formalni pravni postupak protiv japanske SoftBank Group Corp zbog spora od 440 miliona dolara, rekao je u četvrtak jedan izvor upoznat sa ovim pitanjem.

Druga po veličini švajcarska banka pokušava da povrati sredstva koja je Grinsil kapital, ugašena finansijska firma, pozajmila Katerri, američkoj građevinskoj grupi koju podržava SoftBank i koja je prošle godine podnela zahtev za bankrot.

Credit Suisse radi na povratu novca od kolapsa od oko 10 milijardi dolara u fondovima povezanim sa nesolventnom firmom za finansiranje lanca snabdevanja Greensill.

Prošle godine, banka je podnela peticiju u Sjedinjenim Državama tražeći informacije za koje je rekla da će podržati tužbu koju je planirala da podnese protiv SoftBanka i drugih filijala u Britaniji zbog novca za koji je rekla da duguje Katerra.

Švajcarska banka nastoji da utvrdi šta su rukovodioci SoftBank-a, uključujući predsednika i izvršnog direktora Masajošija Sona, znali o Katerrinim planovima za restrukturiranje.

Credit Suisse je odbio da komentariše. SoftBank nije odmah odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter