POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Societe Generale lansira stablecoin vezan za evro

Societe Generale-Forge (SG Forge), kripto-fokusirani ogranak francuskog giganta finansijskih usluga Societe Generale, predstavio je stabilnu valutu vezan za evro.
Nova stabilna valuta, Euro CoinVertible, je raspoređena na Ethereum javnom blockchain-u i trgovaće se pod oznakom EURCV.

Prema saopštenju za štampu SG Forge-a ranije danas, EURCV je navodno razvijen u skladu sa francuskim pravnim okvirom za digitalnu imovinu, zajedno sa fleksibilnošću prilagođavanja predstojećim evropskim propisima o digitalnoj imovini, uključujući MiCAR i Pilot Regime.

Novi stabilcoin će biti dostupan institucionalnim klijentima SG Forge-a kao robusno sredstvo poravnanja za njihove transakcije u lancu. Firma je reklamirala EURCV kao inovativno rešenje za korporativni trezor, upravljanje gotovinom i aktivnosti udruživanja gotovine. Ostale potencijalne upotrebe uključuju lanac finansiranja likvidnosti i rešenja za refinansiranje.

EUR CoinVertible će imati stroge i unapred definisane kriterijume podobnosti za obezbeđenje. Stablecoin se može pohvaliti sigurnom pravnom strukturom koja će obezbediti odvajanje kolateralne imovine koja se drži da bi pokrila njegovu vrednost. EURCV će biti dostupan samo akreditovanim investitorima SG Forge nakon obaveznih KYC i AML formalnosti.

U izjavi, izvršni direktor SG Forge-a Jean-Marc Stenger je rekao:
Ovo izdavanje je veliki korak u mapi puta Societe Generale–FORGE-a za isporuku inovativnih rješenja svojim klijentima, bilo institucijama sa pravim novcem i korporacijama ili entitetima kripto industrije, kao i olakšati pojavu novih tržišnih infrastruktura zasnovanih na blokčejn tehnologiji.”

U narednim mesecima, SG Forge će sarađivati sa berzama digitalnih sredstava kako bi svoj EURVC stabilni coin uvrstio na listu. Ovo će pomoći njegovim institucionalnim investitorima da steknu izloženost novom proizvodu. Pametni ugovor stablecoin-a je revidirao računovodstveni gigant sa sedištem u Londonu PricewaterhouseCoopers (PwC).

Izvor: CoinEdition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter