POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Crypto.com će ukinuti 20% radnih mesta kako se pad industrije produbljuje nakon kolapsa FTX-a

Crypto.com je u petak saopštio da će smanjiti oko 20% svoje radne snage, jer se berze kriptovaluta suočavaju sa izazovima širom industrije do kojih je došlo zbog kolapsa FTX-a prošle godine.

Saopštenje kompanije sa sedištem u Singapuru dolazi usred zabrinutosti oko rezervi i solventnosti u celom sektoru, a samo nekoliko dana nakon što su rivalske berze Coinbase Global Inc i Huobi objavile svoje planove za otpuštanje oko 20% svog osoblja. Izvor je rekao Rojtersu prošle nedelje da je i Genesis otpustio ljude i to oko 30% svoje radne snage.

Otpuštanja u Crypto.com bila bi druga za oko šest meseci, nakon što je smanjila broj radnih mesta u julu prošle godine da bi prebrodila makroekonomski pad usled rastućih kamatnih stopa.

Nedavni kolaps FTX-a je „značajno narušio poverenje u industriju“, rekao je u izjavi glavni izvršni direktor Crypto.com Kris Marszalek.

„Iz tog razloga, pošto nastavljamo da se fokusiramo na razborito finansijsko upravljanje, doneli smo tešku, ali neophodnu odluku da napravimo dodatna smanjenja kako bismo pozicionirali kompaniju za dugoročni uspeh.”

Kolaps FTX-a Sema Bankmana-Frida bio je najveći u nizu velikih neuspeha vezanih za kriptovalute u 2022. godini. On je izazvao veliki pad kriptovaluta i ostavio je oko milion investitora da se suoči sa gubicima od nekoliko milijardi dolara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter