POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Daimler Truck prodaja porasla 9%!

Daimler Truck postigao je rekordan prilagođeni odnos profita i prodaje u drugom kvartalu od 10,3% za svoje industrijsko poslovanje koje obuhvata proizvodnju kamiona i autobusa, saopštila je kompanija u utorak, zahvaljujući značajnom rastu u Severnoj Americi i azijskom poslovanju.

Prodaja je porasla za 9%, a prihod za 15%, što ukazuje na to da je kompanija održala strategiju suočavanja sa rastućim troškovima podizanjem cena.

Dobit po akciji u ovom kvartalu je blago opala na 1,11 evra u poređenju sa 1,12 evra u istom periodu prethodne godine, saopštila je kompanija.

Daimler Truck je prošlog meseca povećao svoje prognoze za godišnji prilagođeni odnos prodaje na nivou grupe na raspon od 8,5% do 10%, sa prethodnih 7,5% do 9%, uz obrazloženje da se olakšavaju ograničenja u lancima snabdevanja, da je tražnja jača na osnovnim tržištima i u poslovanju nakon prodaje.

Kompanija je imala problema u prvom kvartalu sa lančanom reakcijom za poluprovodnike, ali tokom godine je isticala da će generalno poboljšanje lanaca snabdevanja povećati njen profit.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi ovde.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter