POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Disney ostvario dobit nakon plana povećanja cena

Walt Disney (NYSE:DIS) je predvodio rast Dow indeksa u četvrtak nakon što je medijski konglomerat obelodanio planove o povećanju cena za svoje usluge strimovanja kako bi podstakao rast, čak i uprkos podbacivanju prihoda u trećem fiskalnom kvartalu.

Prihodi kompanije su iznosili 22,33 milijarde dolara, nešto ispod konsenzusa od 22,49 milijardi dolara, iako je prilagođeni EPS od 1,03 dolara nadmašio procene za 0,04 dolara.

Broj pretplatnika na Disney+ usluzi strimovanja je takođe opao na 146,1 milion, što je ispod procena od 151,1 miliona. Ovo je delimično izazvano padom od 24% u broju pretplatnika na Hotstar strim platformi u Indiji.

Disney planira da poveća cene za svoje usluge strimovanja bez oglasa, uključujući Disney+ i Hulu. Disney+ bez oglasa će sada koštati 13,99 dolara mesečno, što je za 3 dolara više nego pre – ali cene za usluge sa reklamama će ostati nepromenjene.

Takođe je najavljeno da će, počevši od sledećeg meseca, krenuti naplaćivanje 24,99 dolara mesečno za “Trio Premium” paket koji uključuje Disney+, Hulu i ESPN+ sa reklamama – to je povećanje u odnosu na prethodnih 19,99 dolara. Takođe, novi premium paket bez oglasa koji uključuje Disney+ i Hulu će koštati 19 dolara mesečno.

Akcije su skočile oko 4,9% na 91,76 dolara u četvrtak.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi ovde.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter