POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Disney pao gotovo 4% na najniži nivo u 9 godina!

Disney akcije su pale za 3.9% u četvrtak, zatvarajući se na najnižem nivou u skoro devet godina, pri čemu se neki investitori klade da će dalji pad cene uslediti u narednih nekoliko meseci.

Akcije Disney-a se pažljivo prate nakon što je izvršni direktor Bob Iger ranije ovog meseca obećao kombinaciju povećanja cena na striming platformama, više reklama i smanjenje troškova kako bi unapredio poslovanje.

U četvrtak su opcije na Disney bile aktivnije nego obično sa oko 321,000 ugovora trgovanih, ili 1.4 puta više od prosečnog dnevnog obima, prema podacima iz kompanije za analizu opcija, Trade Alert.

Sentiment trgovine se više usmerio prema negativnim opkladama sa put opcijama koje bi zaštitile od pada akcija ispod 80 dolara do sredine septembra i sredine oktobra, i bile su među najaktivnijim ugovorima.

Put opcije omogućavaju pravo prodaje akcija po fiksnim cenama u budućnosti. Disney-eva akcija je takođe bila pod uticajem slabosti šireg tržišta kako su investitori postali oprezni pred govor predsednika Američke federalne rezerve Jerome Powella kasnije ove nedelje.

U Disney-ovom izveštaju o zaradi 9. avgusta, Iger je priznao da kompanija za zabavu suočava sa “izazovnim okruženjem” u bliskoj budućnosti i deonice kompanije su pale više od 5% od tada.

Disney-eva akcija je zatvorena na 82.47 dolara, njenom najnižem nivou od 16. oktobra 2014. godine.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter