POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Do Kwon konačno uhapšen u Crnoj Gori

Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, saopštio je 23. marta da je na podgoričkom aerodromu zbog falsifikovanih dokumenata uhapšen državljanin Južne Koreje za koga se sumnja da je odbegli suosnivač Terraform Labs, Do Kwon.

Ubrzo nakon objave, južnokorejske vlasti su potvrdile da je pritvorena osoba, u stvari, Do Kwon na osnovu pozitivnog podudaranja imena, datuma rođenja, nacionalnosti i fotografskih dokaza. Policija kaže da čeka proveru otiska prsta od crnogorskih vlasti kako bi se definitivno identifikovala uhapšena osoba.

Do Kwona trenutno traže Interpol, kao i južnokorejske, singapurske i američke vlasti, zbog njegove uloge u kolapsu ekosistema Terra Luna vrednog 40 milijardi dolara u maju. Prošlog oktobra, južnokorejski tužioci su oduzeli Kwonov pasoš. On se navodno u to vreme krio u Srbiji.

Srbija se graniči sa Crnom Gorom, balkanskom zemljom koja je postala nezavisna 2006. godine i kao rezultat toga, potpisala je nekoliko sporazuma o ekstradiciji sa drugim državama. Međutim, sporazum o ekstradiciji samo olakšava proces i nije uslov za izručenje. Zanimljivo, Južna Koreja nema ambasadu u Crnoj Gori i obrnuto.

Kwon nije viđen od kraja 2022. sve do vesti o njegovom hapšenju. Osim onoga što izgleda kao neuspeli pokušaj da izbegne hapšenje, Kwon je nedavno izgubio opkladu od 11 miliona dolara da će cena LUNC-a biti iznad 90 dolara po tokenu do sredine marta 2023. 

Izvor:

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter