POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Dobri rezultati IBM-a u izveštaju za drugi kvartal

IBM je objavio svoje rezultate u drugom kvartalu, pri čemu je zarada po akciji od 2,31 dolara bila bolja od konsenzusne procene od 2,27 dolara.
Prihod je porastao 9% u odnosu na prethodnu godinu (ili 16% u stalnoj valuti) na 15,5 milijardi dolara, u poređenju sa konsenzusnom procenom od 15,09 milijardi dolara.

Prihodi od softvera, koji uključuju obradu transakcija i hibridne platforme i rešenja, porasli su za 6,4% (ili 11,6% u stalnoj valuti) na 6,2 milijarde dolara.
Transformacija poslovanja, tehnološko savetovanje i rad sa aplikacijama se računaju kao konsultantske usluge, a njihovi kombinovani prihodi porasli su za 9,8% (ili 17,8% u stalnoj valuti) na 4,8 milijardi dolara. Prihodi od infrastrukture, koji uključuju infrastrukturnu podršku i hibridnu infrastrukturu, porasli su za 19% (ili 25,4%) na 4,2 milijarde dolara.
Prihodi od klijentskih i komercijalnih kredita porasli su za 29,9% (ili 26,6% u stalnoj valuti) na 0,1 milijardu dolara.

Zbog potražnje klijenata za njihovim hibridnim cloud-om i proizvodima veštačke inteligencije, imali su uspešan kvartal u smislu učinka prihoda sa uravnoteženim rastom u svim geografskim oblastima.
Tim IBM-a je uradio dobar posao u sprovođenju plana, izjavio je izvršni direktor Arvind Krišna.
Takođe je rekao da očekuju rast prihoda tokom cele godine na visokom nivou njihovog modela na osnovu rezultata u prvom polugodištu.

Biznis je ponovo potvrdio svoju punu procenu za 2022. godinu, predviđajući 10 milijardi dolara konsolidovanog slobodnog toka gotovine i konstantan rast prodaje valuta na visokom nivou srednjeg jednocifrenog modela.

Akcije IBM-a su trenutno u minusu 1.28% pre otvaranja berze.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter