POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Donald Tramp poseduje više od $250.000 u kriptovaluti Ethereum

Donald Tramp poseduje između 250.000 i 500.000 dolara vrednosti u kripto novčaniku, prema finansijskom izveštaju objavljenom prošlog meseca.

Imovina, navedena kao “kripto novčanik (Ethereum)” na Trampovom izveštaju, izgleda da je povezana sa kolekcijom nefungibilnih tokena, ili NFT-ova, koje je on promovisao nakon napuštanja Belog dvora.

U decembru 2022. godine, Tramp je najavio da će izdati “kolekciju u ograničenom izdanju” od 44.000 NFT-ova koji predstavljaju karikaturne trgovinske karte sa Trampom u različitim odevnim kombinacijama, kao što su kamuflaža lovca, radničko odelo zavarivača i superherojski kostim. Karte od 99 dolara su se rasprodale u roku od jednog dana. Tramp i njegov partner, kompanija NFT INC LLC, su potom u aprilu izdali drugu seriju koja je takođe rasprodata.

Prodaja je izgleda donela više od 8,9 miliona dolara. Bivši predsednik je zaradio 298.000 dolara od naknada za licenciranje od ovog poduhvata, prema izveštaju. Njegov novčanik se nalazi pod istim Trump entitetom preko kojeg je prikupljao naknade za licenciranje, CIC Digital.

Par stotina hiljada dolara nije mnogo za Trampa, čija se vrednost procenjuje na oko 2,5 milijarde dolara. Ali ovaj tajkun ne okleva da zaradi lak novac, čak i ako to zahteva promovisanje proizvoda koji ga naročito ne fasciniraju. “Nisam obožavalac Bitkoina i drugih kripto valuta, koje nisu novac, i čija vrednost je veoma volatilna i zasnovana na vazduhu,” tvitovao je u aprilu 2019. godine. “Neregulisana kripto sredstva mogu olakšati nezakonito ponašanje, uključujući trgovinu drogom i druge ilegalne aktivnosti.”

Komisija za hartije od vrednosti i berze je nedavno preuzela aktivniju ulogu u regulisanju šire industrije kriptovaluta, obraćajući pažnju na poznate osobe kao što je Kim Kardašijan. Međutim, regulatorna agencija se uglavnom suzdržava od preduzimanja mera protiv kreatora NFT-ova i kompanija, što znači da Trampov NFT poduhvat verovatno neće doprineti njegovim pravnim problemima.

Portparoli za Trampa nisu odgovorili na zahtev za komentar. Postojanje Trampovog kripto vlasništva je ranije prijavio Bitcoin.com.

Izvor: Forbes

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter