POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

ECB: “Povećanje od 50bp sledeće nedelje je na vidiku, fokus sledi na stvarima nakon toga – Rabobank”

Federalne rezerve, Banka Engleske i Evropska centralna banka (ECB) imaće svoje političke sastanke sledeće nedelje. Učesnici na tržištu očekuju povećanje stope za 50 baznih poena i signaliziraju da će povećanje kamatnih stopa nastaviti. Analitičari Rabobanke i dalje očekuju da će ECB od marta moći da se smanji na povećanje od 25 baznih poena, ali jači izgledi i pritisci na plate bi mogli da odlože ovo i predstave rizik rasta.

Optimizam ECB
„ECB-a i dalje ima kontrolu nad inflacijom, ali su načini za obuzdavanje inflacija sve manji. “Povećanje od 50 bp na sastanku sledeće nedelje je na vidiku, tako da će fokus biti na putu nakon toga” – Rabobank. Konačno, ne očekujemo da će parametri kvantitativnog pooštravanja biti veoma zadivljujući, ali nadnacionalni dug bi mogao dobiti povoljan tretman rekla je predsednica ECB, Kristina Lagard.

„ECB je već najavila da će kvantitativno stezanje početi tempom od 15 milijardi evra mesečno i da to neće uključivati aktivnu prodaju. Ne očekujemo da će ECB favorizovati bilo koji od APP programa ili bilo kog od suverenih izdavaoca kada je u pitanju otkup.”

Izvor: FXStreet

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter