POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Elon Musk najavljuje da će se povući sa mesta generalnog direktora Tvitera

Uskoro već bivši izvršni direktor postaće izvršni predsednik Tvitera i glavni tehnološki direktor, koji će nadgledati rad proizvoda, softvera i sistema.

Izvršni direktor Tvitera Elon Musk najavio je da će za otprilike šest nedelja preći na mesto izvršnog predsednika i glavnog tehnološkog direktora platforme društvenih medija.

U tvitu od 11. maja, Musk je rekao da je angažovao novog izvršnog direktora za X Corp. – Tviterovu matičnu kompaniju – koji će ga verovatno zameniti krajem juna ili početkom jula. Neimenovana žena će pratiti Maska, koji je preuzeo platformu društvenih medija u oktobru 2022. nakon što je završio akviziciju od 44 milijarde dolara.

Prema rečima budućeg generalnog direktora, on će nadgledati rad proizvoda, softvera i sistema.
Musk je otpustio bivšeg izvršnog direktora Paraga Agravala nakon njegovog preuzimanja. Agraval je nasledio Džeka Dorsija, suosnivača platforme, koja je prvi put pokrenuta 2006.

Musk, nekada najbogatija osoba na svetu, prvi put je najavio planove za kupovinu Tvitera u aprilu 2022. Tokom svog vremena kao izvršni direktor, doneo je mnoge kontroverzne politike kompanije, uključujući postepeno ukidanje sistema verifikacije nasleđa platforme, nakratko promenivši Tviter logo u Dogecoin simbol i sprovođenje više rundi otpuštanja.

Mnogi korisnici Tvitera spekulisali su o identitetu Muskove zamene, sa idejama koje se kreću od njega u perici do osramoćene izvršne direktorke Theranosa Elizabeth Holms.
On ostaje generalni direktor kompanije SpaceX i Tesla.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter