POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Elon Musk prodaje Tesline akcije u vrednosti od 3,95 milijardi dolara dana nakon dogovora o Tviteru

Vlasnik i generalni direktor Tesle Inc., Elon Musk prodao je akcije u vrednosti od 3,95 milijardi dolara u proizvođaču električnih vozila, pokazuju regulatorni podnesci, nekoliko dana nakon što je zaključio ugovor vredan 44 milijarde dolara za Twitter Inc.

Najnovija prodaja donosi ukupne Tesline akcije koje je Musk prodao na oko 36 milijardi dolara od novembra prošle godine, ostavljajući mu oko 14% udela u najvrednijem svetskom proizvođaču automobila, prema proračunu Rojtersa.

Musk je istovario 19,5 miliona akcija između petka i utorka, pokazuju podnesci koje je objavila američka Komisija za hartije od vrednosti u utorak kasno.

Tesla nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar o svrsi prodaje akcija.

Analitičari su očekivali da će Musk prodati više Teslinih akcija kako bi finansirao kupovinu Twitter-a, iako je najbogatiji čovek na svetu nekoliko puta tvrdio da je završio sa prodajom Teslinih akcija.

U avgustu je prodao Tesline akcije u vrednosti od 6,9 milijardi dolara i sakupio oko 20 milijardi dolara u gotovini kroz prodaju višestrukih udela od novembra prošle godine do avgusta.

Prema proračunu Rojtersa, zbog toga bi morao da prikupi dodatnih 2 do 3 milijarde dolara za finansiranje Tviter ugovora.

Milijarder je prošlog meseca zaključio posao sa 13 milijardi dolara zajmova od banaka i 33,5 milijardi dolara udela u kapitalu, što je uključivalo njegov udeo na Twitter-u od 9,6% u vrednosti od 4 milijarde dolara i 7,1 milijardu dolara od investitora uključujući suosnivača kompanije Oracle Corp, Larija Elisona i Saudijski princ Alvalid bin Talal.

Akcije Tesle porasle su za 0,7% na 192,64 dolara u pretprodajnom trgovanju.
Kompanija je izgubila skoro polovinu svoje tržišne vrednosti otkako je Musk licitirao za Twitter u aprilu.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter