POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Evropska bankarska uprava ističe zabrinutost oko pronalaženja osoblja za regulisanje kriptovaluta

Bankarski regulator Evropske unije, koji se sprema da primeni nova pravila u kripto industriji do 2025. godine, izrazio je zabrinutost oko pronalaženja odgovarajućeg osoblja za sprovođenje propisa.

Evropska bankarska uprava brine o kripto regulaciji

Kako kriptovalute postaju sve više uspostavljene, kontrola regulatora širom sveta je pojačana oko industrije. Regulatori u evrozoni trenutno rade na razvoju jedinstvene kripto regulacije.

Međutim, u jednom intervjuu, Žoze Manuel Kampa, trenutni predsednik Evropskog bankarskog autoriteta, izrazio je zabrinutost da agencija nema potrebne kapacitete za nadzor digitalne imovine.

EBA priznaje veliku potražnju za kripto talentima

Jedna od najvećih poteškoća Hosea Manuela Kampe leži u zapošljavanju i zadržavanju specijalizovanog osoblja. Prema rečima šefa bankarskog regulatora, problem se uglavnom odnosi na veliku potražnju za kripto talentima.

Kampa je objasnio da će, ako se nedavne stope rasta nastave, za tri godine kripto-teke možda „preseliti i transformisati u druge namene koje ne mogu da predvidim“. U svom intervjuu u sredu, šef EBA je rekao:

„Moja briga je više o tome da osiguram da se rizikom koji smo identifikovali … pravilno upravljanje. Ako ne uradimo kako treba, moraćemo da živimo sa posledicama. Štaviše, Manuel Campa je zabrinut zbog načina na koji će agencija planirati logistiku sprovođenja svojih novih ovlašćenja, posebno zato što neće znati tačno koje kriptovalute će biti odgovorna za nadzor do 2025. godine, zbog kripto pejzaža koji se stalno menja.”

Na drugoj strani

Predsedništvo Evropskog saveta i Evropski parlament nedavno su finalizirali svoje zakonodavstvo „Tržišta kripto imovine“ (MiCA) za stabilne coine. Kampina bojaznost možda potiče od činjenice da će se propisi koje je sastavila ECB primenjivati u svih 27 zemalja članica EU.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter