POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Faze Clan izlazi na berzu u SPAC ugovoru od 725 miliona dolara

Faze Clan, jedna od najvećih esport kompanija na svetu, zvanično je izašla u javnost spajanjem SPAC-a sa B. Riley Principal 150 Merger Corp.
Ugovor vrednuje Faze na 725 miliona dolara, prema Axios-u, što je manje od prvobitne milijarde dolara procena od kada je spajanje objavljeno u oktobru.
Faze se sada trguje na Nasdaq berzi pod oznakom FAZE.

Faze je jedan od najvećih esport i gaming lifestyle brend koji uživa ogromnu privlačnost za mlade.
Prema Faze-u, preko 80% njegove publike ima između 13 i 34 godine.
Ne samo da je povezano sa nekim poznatim ljudima, kao što su strimeri i kreatori sadržaja kao što su NickMercs, reper Lil Yachty, pa čak i Snoop Dogg, koji sedi u upravnom odboru kompanije, ali takođe ima 11 konkurentnih esport timova u igrama kao što su Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, PUBG i Valorant.
Pored toga, Faze se proširio dalje od igranja igara tako što je otvorio studio za originalne filmske i televizijske projekte pored velike prodavnice robe u kojoj možete kupiti razne artikle brendirane sa oznakama kompanije.

Ali od svog osnivanja 2010. godine, posao se suočio sa nekoliko poteškoća. Tvitch streamer Tfue, koji je imao ugovor sa Fazeom i tvrdio da ga korporacija finansijski koristi, i Faze su rešili svoj pravni spor.
Meiers Leonard, bivši igrač Majami Hita, takođe je otpušten od strane kompanije nakon što je dao antisemitsku primedbu tokom Tvitch strima.

U budućnosti, Faze planira da se još više proširi van industrije igara.
Prema rečima izvršnog direktora Lee Trinka, Faze razmatra koncepte kao što su kockanje, “ghost kitchens”, klubovi obožavalaca i potencijalni poslovni ugovori sa Veb3 firmama.

Izvor: TheVerge

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter