PRIJAVI SE ZA KURS BERZE (POPUST 50%)

Pretraga
Close this search box.

Ferari podiže prognozu dobiti nakon snažnog trećeg kvartala

Ferari, proizvođač vrhunskih sportskih automobila, saopštio je u sredu da podiže svoje procene za rezultate za celu godinu, uključujući osnovnu zaradu, nakon učinka u trećem kvartalu koji je iznad predviđanja zahvaljujući dvocifrenom rastu isporuka.

Kompanija je zauzela konzervativniji stav u pogledu marže na svoju osnovnu zaradu, koja se sada procenjuje na oko 35% za ovu godinu, za razliku od ranijih očekivanja od preko 35%.

Tvrdi se da su povećana deprecijacija i amortizacija, kao i inflacija troškova doprineli sa dodatnih 34 miliona evra (33,69 miliona dolara) njegovom osnovnom rezultatu u poslednjem kvartalu.

Ferari je saopštio da će njegova prilagođena zarada pre kamata, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) ove godine porasti na preko 1,73 milijarde evra, u odnosu na već poboljšanu prognozu od 1,70 do 1,73 milijarde evra koju je dao pre tri meseca.

Nakon što je nakratko postao pozitivan nakon objavljivanja rezultata, akcije Milana u Ferariju su pale za čak 2,4%.

U trećem kvartalu, prilagođena EBITDA je porasla 17% na 435 miliona evra, premašivši očekivanja analitičara od 418 miliona evra, prema anketi Rojtersa.

Devize, uključujući i ugovore o zaštiti od rizika, imale su pozitivan efekat na rezultat, dok je mešavina cena bila teška.

„Nastavljamo da vodimo izvanrednu knjigu porudžbina: sa izuzetkom nekoliko modela, ceo naš asortiman je rasprodat“, rekao je izvršni direktor Ferarija Benedeto Vinja u izjavi.

Isporuke su porasle u svim regionima osim u EMEA u periodu jul-septembar, podstaknute fazom povećanja šestocilindričnog hibridnog 296 GTB i 12-cilindarskog modela ograničene serije 812 Competizione.

Sa povećanjem od 73%, region Kine, Hong Konga i Tajvana zabeležio je najveći rast isporuke u ovom kvartalu.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter