POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ferari prekida veze sa kripto sponzorom uoči sezone Formule 1 za 2023.

Scuderia Ferrari, trkačka divizija proizvođača luksuznih automobila Ferrari, pridružila se rastućoj listi trkačkih timova Formule 1 kako bi prekinula partnerstvo sa svojim sponzorima kriptovaluta.
Ferari je napustio višegodišnje ugovore o partnerstvu sa Velas Blockchain i gigantom za proizvodnju čipova Qualcomm Snapdragon, što je rezultiralo kumulativnim gubitkom od 55 miliona dolara za italijanski tim uoči sezone 2023.

Partnerstvo Ferari-Velas od 2021. godine – postavljeno na 30 miliona dolara godišnje – imalo je za cilj povećanje angažovanja navijača putem NFT tokena i drugih zajedničkih inicijativa.
Međutim, tim nije bio u skladu sa klauzulama koje dozvoljavaju Velasu da kreira NFT slike, navodi RacingNews365.

Novembra 2022. je i Mercedes imao gubitak od 15 miliona dolara nakon što je suspendovao partnerstvo sa FTX-om pošto je kripto berza podnela zahtev za bankrot u poglavlju 11.
Partnerstvo Red Bull Racing-a sa Tezos fondacijom pretrpelo je sličnu sudbinu pošto je blokčejn kompanija navodno odlučila da ne obnovi svoj ugovor navodeći neusklađenost strategije.

Toto Wolff, direktor tima i izvršni direktor Mercedes-AMG Petronas F1 tima, upozorio je da bi i drugi timovi mogli naići na sličnu situaciju. Međutim, odnos između F1 i kripto ekosistema prevazilazi partnerstva. Oktobra 2022, Formula 1 je prijavila zaštitne znakove „F1“ pošto je otkrila planove za postavljanje onlajn tržišta za kriptovalute, meta tokene, digitalne kolekcionarske predmete, kripto-kolekcionarske predmete i NFT.

Usred pada tržišta, Web3 projekti su preuzeli vodeću ulogu u jačanju angažmana između navijača i sportskih liga.

Deloitte-ov izveštaj „Pregled sportske industrije za 2022.“ predviđa ubrzanje mešanja stvarnog i digitalnog sveta, zajedno sa rastućim tržištima za NFT i impresivne tehnologije.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter