POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ferrari prijavljuje rekordni broj porudžbina

Ferrari je nadmašio prognoze i zabeležio je da se njegova knjiga narudžbina povećala na nove maksimume u drugom tromesečju, što je navelo italijanskog proizvođača luksuznih sportskih automobila da poveća svoje prognoze za celu godinu, pošto su modeli porodice Portofino M i F8 povećali prodaju.

Kompanija je saopštila da sada očekuje prilagođenu zaradu pre kamata, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) između 1,70 milijardi evra i 1,73 milijarde evra ove godine, u odnosu na prethodni prognozirani raspon od 1,65-1,70 milijardi evra.

„Kvalitet prvih šest meseci i robusnost našeg poslovanja omogućavaju nam da revidiramo naviše smernice za 2022. o svim pokazateljima“, rekao je izvršni direktor Benedeto Vinja u izjavi.

„Takođe je neto unos porudžbina dostigao novi rekordni nivo u (drugom) tromesečju“, dodao je Vigna, koji je preuzeo kontrolu nad Ferarijem prošlog septembra.

Prilagođena EBITDA porasla je za 15% u periodu april-jun na 446 miliona evra (456 miliona dolara), premašivši očekivanja analitičara od 427 miliona evra.

Međutim, marža na prilagođenu EBITDA je pala na 34,6% u kvartalu, sa 37,4% godinu dana ranije.

Isporuke su porasle za 4% u kvartalu, sa više nego udvostručenim isporukama u Kini na 358 jedinica.

Ferari, poznat po svojim vrištavim, snažnim motorima, predstavio je svoju novu poslovnu strategiju u junu, obećavajući da će proizvoditi 80 odsto svojih modela kao električna i hibridna vozila do 2030. godine.

Proizvođač automobila je izvestio da su u drugom tromesečju, kada su počele početne isporuke 296 GTB, zajedno sa SF90 Stradale, prvim hibridnim vozilom u poslovanju, hibridni modeli činili 17% njegovih isporuka.

Jedno od 15 novih vozila koje Ferari očekuje da predstavi između 2023. i 2026. biće njegovo prvo potpuno električno vozilo, koje će biti isporučeno 2025. godine.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter