POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Film Barbie ostvario rekordnih milijardu dolara od prodaje karata!

Blokbaster film “Barbie” premašio je milijardu dolara u prihodima od prodaje karata širom sveta od svoje premijere 21. jula, saopštila je kompanija Warner Bros. Pictures, podružnica Warner Bros. Discovery.

U saopštenju, Warner Bros. je naveo da je fantazi-komedija zaradila 459 miliona dolara od domaćih bioskopa – uključujući Sjedinjene Američke Države i Kanadu – i dodatnih 572,1 miliona dolara van zemlje od kada je stigla u bioskope, što čini ukupno 1,0315 milijardi dolara. Cifru je potvrdila medijska analitička firma Comscore.

Scenaristkinja i rediteljka filma “Barbie“, Greta Gerwig, koja je nominovana za oskara, postala je prva ženska filmska rediteljka koja je premašila zaradu od milijardu dolara, saopštio je Warner Bros.

Ovo je bio treći vikend prikazivanja filma “Barbie” u bioskopima. Film je ovog vikenda – od petka do nedelje – zaradio 127 miliona dolara širom sveta, od čega 53 miliona dolara u domaćim bioskopima i dodatnih 74 miliona dolara van zemlje, prema Comscoreu.

U glavnim ulogama su Margot Robbie i Rajan Gosling kao Barbie i Ken, a film vodi lutku kompanije Mattel Inc na avanturu u stvarni svet.

Prodaja karata za “Barbie” zauzima drugo mesto ove godine, odmah iza filma “The Super Mario Bros“, koji je pušten u aprilu i do sada je zaradio ukupno 1,357 milijardi dolara na bioskopskim blagajnama.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter