POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

First Republic Bank akcije takođe porasle nakon spasavanja

Akcije First Republic Bank, koje se kotiraju na berzi u Frankfurtu, porasle su za čak 5% na početku trgovanja u petak nakon što su velike američke banke u četvrtak ubacile 30 milijardi dolara u vidu depozita ovom zajmodavcu.

Strahovi od skorog kolapsa banke sa sedištem u San Francisku podstakli su dogovor koji su sklopili najveći brokeri, uključujući američku sekretarku finansija Dženet Jelen, predsednika Federalnih rezervi Džeroma Pauela i generalnog direktora JP Morgana, Džejmija Dajmona.

Međutim, iako su akcije First Republica skočile za 10% na vestima o spasavanju, na kraju su pale za 17% u trgovanju nakon zatvaranja tržišta jer je banka rekla da će obustaviti svoju dividendu, otkrila svoju gotovinsku poziciju i koliko joj je potrebno gotovine za hitnu likvidnost.

First Republic je uhvaćen u raskoraku u rastućoj bankarskoj krizi izazvanoj kolapsom dva druga američka zajmodavca srednje veličine tokom prošle nedelje.

Paket za spasavanje stigao je manje od jednog dana nakon što je švajcarska banka Credit Suisse zatražila hitan zajam centralne banke u iznosu do 54 milijarde dolara kako bi podstakla svoju likvidnost.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter