POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Fjučersi na američke akcije – znatno niže otvaranje

Fjučersi na američke berze ukazali su na znatno niže otvaranje u ponedeljak, pošto su strahovi u vezi sa mogućnošću nastavka agresivnog povećanja kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi i uticaja na ekonomski rast opteretili raspoloženje investitora.

Juče je Dow fjučers pao za 313 poena ili 0,9%, S&P 500 fjučersi su trgovali 49 poena ili 1,1% manje, a Nasdaq 100 fjučersi su pali za 1,5%.

Gubici su usledili nakon što su tri glavna indeksa Volstrita rasprodata u petak i objavili gubitke za nedelju dana nakon što su jastrebovi komentari zvaničnika Fed-a podvukli njihovu posvećenost strožoj monetarnoj politici.

Fed je od marta povećao kamatne stope za 225 baznih poena u pokušaju da se izbori sa inflacijom koja je najviša u poslednje četiri decenije.

Investitori očekuju godišnji ekonomski simpozijum Fed-a u Džekson Holu u Vajomingu, kasnije ove nedelje, gde će predsedavajući Džerom Pauel održati glavni govor u petak, nadajući se uvidu u pogled centralne banke na inflaciju i budući put kamatnih stopa .

Očekuje se da će Fed još jednom povećati stopu na svom predstojećem sastanku u septembru, uz jedino pitanje da li će to biti 50 ili 75 baznih poena.

Akcije Tesle su bile naglo niže u pretprodajnoj trgovini nakon što je izvršni direktor Elon Musk u tvitu u nedelju rekao da je cena kompanijskog sistema za samostalnu vožnju, njenog vrhunskog programa pomoći vozaču, trebalo da poraste za 25% na 15.000 dolara sa 12.000 dolara u septembru.

Planirano je da se zarada nastavi u ponedeljak sa Palo Alto Networks i Zoom Video Communications koji će izvesti rezultate nakon zvona.

Cene nafte bile su nešto više usred izveštaja koji ukazuju da je sporazum o oživljavanju nuklearnog sporazuma između Irana i zapadnih sila blizu potpisivanja.

Fjučersi za naftu u SAD bili su 0,5% viši na 90,88 dolara po barelu, dok je ugovor o Brentu porastao za 0,3% na 97,08 dolara po barelu.

U međuvremenu, fjučersi na zlato su oslabili 0,7% na 1.748,70 dolara/oz, dok je evro bio 0,3% niži na 1,0012 dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter