POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Fondovi američkih akcija zabeležili najveći odliv sredstava u poslednjih sedam nedelja

Fondovi američkih akcija zabeležili su značajan odliv sredstava u periodu od nedelju dana usled opreznosti investitora pred objavu podataka o inflaciji u SAD-u i zabrinutosti zbog snižavanja kreditnog rejtinga u bankarskom sektoru.

Prema podacima kompanije Refinitiv Lipper, investitori su povukli oko 14,96 milijardi dolara iz fondova američkih akcija tokom nedelje, što je najveća nedelja neto prodaje od 21. juna.

Akcije na Vol Stritu su prošle nedelje zabeležile velike gubitke, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq zabeležili najveći nedeljni pad od marta jer su investitori realizovali profite i zatvarali pozicije nakon pet meseci rasta.

Investitori su se povukli iz američkih kompanija velike i srednje kapitalizacije u iznosu od 14,95 milijardi dolara, 543 miliona dolara i 261 milion dolara, dok su kompanije male kapitalizacije privukle oko 748 miliona dolara priliva.

Fondovi američkih obveznica primili su 3,99 milijarde dolara priliva, u poređenju sa oko 938 miliona dolara odliva u prethodnoj nedelji.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter