POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ford predstavio novi električni kombi

Ford Motor Co je predstavio novi električni Courier kombi koji ima za cilj da pridobije poslovne kupce u Evropi i izbaci nove firme za proizvodnju električnih kombija kao što je Arrival SA.

Električni Courier deo je obnovljene linije manjih, komercijalnih kombija za evropsko tržište koji će takođe uključivati benzinske i dizel modele, saopštio je Ford.
Novi Courier kombiji su 25% veći od trenutnog modela i nosiće teže terete.

Električni kombi će odgovoriti evropskim komercijalnim kupcima koji posluju u gradovima, kao što je Pariz, gde su zvaničnici doneli planove za zabranu vozila sa unutrašnjim sagorevanjem, rekao je direktor Forda Ted Cannis. Električni Courier će biti pokrenut sledeće godine.

Međutim, evropske zemlje ne prelaze na električna vozila istim tempom. Petrol Couriers će ostati u ponudi, a novi modeli će biti lansirani ovog leta.

Cannis je rekao da Ford očekuje da će mnogi kupci američkih komercijalnih automobila dobiti poreske olakšice od 7.500 dolara ako kupe električne tranzitne kombije. Nova pravila američke vlade smanjiće poreski kredit za maloprodajne kupce električnih tranzit kombija na 3.750 dolara od 18. aprila, saopštio je Ford u sredu.

Ford sarađuje sa računovodstvenom firmom Ernst & Young da bi savetovao američke komercijalne klijente o tome da li će se kvalifikovati za poreske kredite od 7.500 dolara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter