POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Formula 1 i Walt Disney produžavaju ugovor sa ESPN-om do 2025.

Formula 1 u vlasništvu Liberty Media i kompanija Walt Disney najavili su u subotu produženje svog partnerstva za emitovanje, zadržavajući sport na ESPN mrežama u Sjedinjenim Državama do 2025. godine.

Novi trogodišnji ugovor uključuje proširena prava direktno na potrošače, sa detaljima koji tek treba da budu objavljeni, i više trka nego ranije prikazanih na ESPN-u i ABC-u uz pokrivenost televizije Ski Sports.

ESPN ima prava na emitovanje od 2018. godine, kada je preuzeo NBC Sports, a publika je snažno porasla kako sport raste u Sjedinjenim Državama i stiže do nove i mlađe publike.

Las Vegas će debitovati sledeće godine kao treća američka trka posle Ostina, koji je u nedelju domaćin Velike nagrade SAD na stazi Amerike, i Majamija.

Prošla godina je bila najgledanija sezona ikada na američkoj televiziji sa prosečnih 949.000 gledalaca po trci, prema Formuli 1.
To se povećalo na prosečnih 1,2 miliona nakon 18 od 22 trke u 2022.

Inauguralni Grand Prix Majamija koji je ove godine prenosila televizija Ej-Bi-Si stvorio je prosečnu gledanost od 2,6 miliona, što je najveća publika u SAD ikada za trku Formule jedan uživo.

Sledeće sezone planirano je rekordne 24 trke

„Sa zadovoljstvom možemo da objavimo da će se naše partnerstvo sa ESPN-om nastaviti“, rekao je izvršni direktor Formule jedan Stefano Domenikali u izjavi.

„Formula 1 je zabeležila neverovatan rast u Sjedinjenim Državama sa rasprodatim događajima i rekordnom televizijskom publikom… Mreže ESPN-a su odigrale ogromnu ulogu u tom rastu svojom posvećenom kvalitetnom pokrivenošću.“

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter