POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

G20 na pragu regulisanja kriptovaluta?

Grupa 20 velikih ekonomija (G20) istražuje da li bi grupa mogla kolektivno da reguliše kriptovalute, izjavila je u subotu ministarka finansija Nirmala Sitaraman.

S obzirom na sofisticirane tehnologije uključene u ovu virtuelnu imovinu, zemlje moraju da razgovaraju o tome da li je potreban propis, rekla je Sitaraman, čija je zemlja ovogodišnji predsednik G20.

Vlada premijera Narendre Modija je nekoliko godina raspravljala o izradi nacrta zakona koji bi regulisao ili čak zabranio kriptovalute, ali nije donela konačnu odluku.

„Razgovaramo sa svim nacijama da, ako to zahteva regulaciju, onda jedna zemlja sama ne može ništa da uradi“, rekla je Sitaraman novinarima nakon sastanka sa direktorima centralne banke u Nju Delhiju.

„Razgovaramo sa svim narodima, da li možemo da napravimo neku standardnu operativnu proceduru koju svi prate i da napravimo regulatorni okvir koji može da bude efikasan.

Indija će ovog meseca ugostiti ministre finansija G20 i guvernere centralnih banaka.

Prošle godine, Modi je rekao da su potrebni kolektivni globalni napori za rešavanje problema koje predstavljaju kriptovalute.
Rezervna banka Indije je stava da kriptovalute treba zabraniti jer su slične Ponzi šemi.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter