POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Gazprom podnosi tužbu protiv Deutsche Bank i Commerzbank!

RusKhimAlyans, podružnica ruskog gasnog giganta Gazprom, podnela je tužbe kojima traži ukupno 31 milijardu rubalja (348 miliona dolara) od Deutsche Bank i Commerzbank, pokazuju ruski sudski dokumenti.

RusKhimAlyans, u kojem Gazprom ima udeo od 50%, traži više od 22 milijarde rubalja od Deutsche Bank i preko 8 milijardi rubalja od Commerzbank, prema dokumentima podnetim Sudu arbitraže u Sankt Peterburgu i Leningradskoj oblasti.

U januaru je isti sud naložio zamrzavanje gotovo 500 miliona dolara imovine nemačke industrijske gasne kompanije Linde na zahtev RusKhimAlyansa, koji gradi gasni kompleks na Baltičkom moru, u luci Ust-Luga.

U 2021. godini, Linde i Renaissance Heavy Industries su potpisali ugovor o inženjeringu, nabavci i izgradnji (EPC) sa Gazpromom i njegovim partnerima za gasni kompleks Ust-Luga.

Linde je obavestio kupce u maju i junu 2022. godine da je obustavio radove u skladu sa ugovorom zbog sankcija Evropske unije koje su uvedene nakon što je Rusija poslala hiljade svojih vojnika u susednu Ukrajinu.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter