POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Generali se pridržava ciljeva za 2024. godinu jer je profit u prvih devet meseci porastao za 30%


Italijanski lider u osiguranju, Assicurazioni Generali, objavio je u petak porast od 29,6% u prilagođenom neto profitu tokom prvih devet meseci, pri čemu su više premije nadmašile zahteve izazvane prirodnim katastrofama, dodajući da se pridržava svojih ciljeva za 2024. godinu.

Prilagođeni neto profit za prvih devet meseci iznosio je 2,98 milijardi evra (3,23 milijarde dolara), u poređenju sa analitičkim konsenzusom kompanije od 2,95 milijardi evra.

Operativni profit grupe, broj pažljivo praćen od strane tržišta, porastao je za 16,7% na 5,1 milijardu evra, u poređenju sa konsenzusom od 5,04 milijarde evra.

Zahvaljujući raznovrsnom poslovnom modelu i snažnom kapitalnom pozicijom, Generali ostaje potpuno usklađen s uspešnim postizanjem svih ciljeva naše strategije ‘Lifetime Partner 24: Driving Growth'”, rekao je Cristiano Borean, glavni finansijski direktor grupe, u saopštenju.

Generali-jev solvencijski odnos bio je 224% krajem septembra, u poređenju sa 221% krajem 2022. godine, ali ispod analitičkog konsenzusa od 227%.

Zajednički odnos u poslovanju bez života, mera profitabilnosti koju osiguravajuće kompanije koriste kako bi procenile koliko dobro posluju u svakodnevnim operacijama, smanjen je za 3,1 procentni poen na 94,3%, pri čemu je veći efekat diskontovanja nadmašio 3,7 procentnih poena izazvanih prirodnim katastrofama, saopštila je kompanija. Odnos ispod 100% ukazuje na to da kompanija ostvaruje dobit od osiguranja.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter