POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Genesis i Gemini postigli sporazum? DCG se bori da proda imovinu!

Digital Currency Group (DCG), firma rizičnog kapitala za kriptovalute, prodaje svoje vlasništvo uz veliki popust. Optuženi gigant, koji podržava Softbank, traži kupce svoje imovine nakon što je njegov bankrotirani kripto zajmodavac Genesis postigao sporazum sa berzom Gemini.

To uključuje Grayscale, koji upravlja sa Grayscale Bitcoin Trust i CoinDesk. Preduzeće takođe prenosi udeo u svojim kripto fondovima.

Na primer, DCG je prodao četvrtinu akcija u svom Ethereum trustu, prikupivši 22 miliona dolara od 24. januara. Financial Times je izvestio da kompanija za ulaganja prodaje svoje akcije po ceni od 8 dolara, uprkos tome što svaka akcija vredi 16 dolara u Etheru. DCG je takođe prodao manje količine u svojim fondovima Litecoin, Bitcoin Cash i Ethereum Classic.

Dogovor Gemini-Genesis

Ovaj potez dolazi nakon što su DCG i njegova podružnica, Genesis, postigli sporazum sa berzom Gemini da nadoknade sredstva njihovim korisnicima. Korisnici Gemini Earn-a pozajmili su više od 900 miliona dolara kompaniji Genesis pre nego što je kripto zajmodavac bankrotirao. Sada se od Genesisa potražuje ceo pomenuti iznos.

„Danas se Gemini u principu složio sa Genesis Global Capital, LLC (Genesis), DCGco i drugim kreditorima o planu koji korisnicima Earn-a obezbeđuje put da povrate svoju imovinu“, rekao je Kameron Vinklevos, jedan od vlasnika Geminija.

Gemini bi se uključio ako ova sredstva nisu dovoljna da pokriju gubitke Gemini Earn kreditora. Kompanija se obavezala da će doprineti još do 100 miliona dolara kako bi pomogla u pokrivanju korisnika Earn-a.

SEC optužio Gemini i Genesis za neregistrovanu ponudu

Sporazum signalizira potencijalni kraj javne svađe između Gemini, u vlasništvu Kamerona i Tajlera Vinklevosa, i Genesisa u vlasništvu DCG-a. Konflikt je počeo oko proizvoda Genesis Earn, koji je promovisao do 8% prinosa na depozite klijenata.

Gemini je pozajmio depozite od korisnika Gemini Earn-a kompaniji Genesis, koja je uložila sredstva u kripto tržišta. Kada su se tržišta srušila, vrednost ovih sredstava je drastično umanjena. Genesis je takođe držao oko 175 miliona dolara u sada bankrotiranoj kripto berzi FTX. To je dovelo do toga da Genesis suspenduje povlačenja novca od strane klijenata u novembru 2022.

U januaru 2023, američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) tužila je i Genesis i Gemini zbog neregistrovane ponude. Američki finansijski regulator je naveo da proizvod Gemini Earn predstavlja ponudu hartija od vrednosti. Kao takvi, Gemini i Genesis su bili odgovorni za prijavljivanje SEC-u.

Sporazum između ove dve kompanije još uvek nije konačan. To znači da bilo koja firma može odlučiti da promeni uslove ili da se povuče iz dogovora.

Izvor: Daily Coin

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter