POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Goldman Sachs povećava ciljanu cenu akcija kompanije Nvidia i vidi još 20% potencijalnog rasta

Analističari Goldman Sachsa potvrdili su svoju ocenu “Buy” za Nvidia i povećali ciljanu cenu na 12 meseci sa 625 dolara na 800 dolara.

Nova ciljana cena implicira gotovo 21% potencijalnog rasta u odnosu na zatvaranje cena NVDA akcija u petak.

“Potvrđujemo našu ocenu ‘Buy’ (takođe na listi Konvencije) za NVDA sa našom ažuriranom ciljanom cenom na 12 meseci od 800 dolara, što ukazuje na 21% potencijalnog rasta u odnosu na trenutne nivoe i našu analizu rizika/čekića koja ukazuje na privlačan profil rizika/nagrade.”

Goldman je rekao da njegove revidirane prognoze za fiskalne godine 2025/26 sada pokazuju prosečno povećanje od 22% u ne-GAAP EPS (isključujući SBC), uzimajući u obzir nedavne pokazatelje snažne potražnje za AI serverima i bolje situacije u snabdevanju GPU-ova.

Za razliku od prethodnih očekivanja o padu prihoda od Data centara u drugoj polovini kalendarske 2024. godine (CY), analitičari sada predviđaju stabilan rast u prvoj polovini CY25.

Ova prilagođavanja “vođena su nastavkom trošenja na infrastrukturu Gen AI od strane velikih provajdera oblaka, proširenjem profila kupaca i višestrukim novim ciklusima proizvoda (npr. H200, B100).”

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter