POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Goldman Sachs povećava ciljanu cenu Nvidie, navodeći mogućnosti generativne veštačke inteligencije

Analitičari u Goldman Sachs-u su povećali ciljanu cenu za Nvidia, navodeći potencijal veštačke inteligencije za poboljšanje performansi proizvođača grafičkih kartica.

U belešci klijentima, analitičari su povećali ciljanu cenu za 12 meseci na 495 dolara sa 440 dolara i potvrdili svoju ocenu “Buy” za akcije.

U maju, Nvidia je predvidela povećanu potražnju za čipovima za podatkovne centre, koji igraju ključnu ulogu u napajanju generativne veštačke inteligencije koja je ove godine doživela značajan porast popularnosti. Generativna veštačka inteligencija, koja se koristi u alatima poput OpenAI ChatGPT, koristi prethodne podatke za stvaranje novog sadržaja poput teksta, slika i programskog koda.

Analitičari iz Goldman Sachsa su primetili da ovo “značajno povećanje” očekivane potražnje za čipovima za podatkovne centre ukazuje da je kompanija na ivici nove faze rasta koju pokreće “pojavljivanje i širenje [g]enerativne veštačke inteligencije”.

Dodali su da povećavaju procene Nvidia prihoda i ne-GAAP zarade po akciji u njenom fiskalnoj 2025-2026 godini, tvrdeći da postoji “značajan prostor” za rast njenog poslovanja u podatkovnim centrima.

Akcije Nvidia su se blago povećale tokom pretrgovanja pre otvaranja tržišta u ponedeljak.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter