POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Google Cloud postaje validator na Tezos mreži

Tezos Foundation, švajcarska neprofitna fondacija koja podržava Tezos blockchain, objavila je da se udružila sa Google Cloud-om kako bi omogućila klijentima koji koriste cloud da primene Tezos nodove i izgrade Web3 aplikacije na blokčejnu.

Tezos je platforma pametnih ugovora zasnovana na blokčejnu koja se koristi za napajanje decentralizovanih aplikacija, slično kao Ethereum, Cardano i drugi. 

Ovo partnerstvo će takođe omogućiti kompanijama i programerima da hostuju i primenjuju RPC nodove za Web3 aplikacije koristeći Tezos blockchain i infrastrukturu Google Cloud-a. Tezos je saopštio sledeće:

„Tezos fondacija će novim i postojećim Google Cloud korisnicima omogućiti pristup svom korporativnom programu. Kroz program, Tezos će ponuditi Google Cloud korisnicima koji su zainteresovani za pravljenje Web3 aplikacija, jednostavno postavljanje nodova (čvorova) i indeksera na Tezos protokolu.

„U Google Cloud-u, obezbeđujemo bezbednu i pouzdanu infrastrukturu za osnivače i programere Web3 da inoviraju i skaliraju svoje aplikacije“, rekao je Džejms Tromans, direktor inženjeringa, Web3 u Google Cloud-u.

U međuvremenu, glavni komercijalni direktor Tezos fondacije Mejson Edvards rekao je da je partnerstvo korak ka postizanju institucionalnog usvajanja i mogućnosti stvaranja masovnog tržišta za Web3 tehnologiju.

U januaru 2022. godine, Google Cloud je formirao poseban tim za digitalna sredstva, čiji je cilj da olakša rast i napredak blokčejn ekosistema. Primarni cilj tima je bio da pomogne Google Cloud klijentima u generisanju, razmeni, očuvanju vrednosti i uvođenju novih proizvoda na platformama koje pokreće blokčejn.

U oktobru, Near Foundation je predstavila novu saradnju između Near Protocol-a i Google Cloud-a. Partnerstvo je trebalo da ponudi infrastrukturnu podršku za Near Web3 startup platformu, Pagoda.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter