Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Google Cloud postaje validator na Tezos mreži

Tezos Foundation, švajcarska neprofitna fondacija koja podržava Tezos blockchain, objavila je da se udružila sa Google Cloud-om kako bi omogućila klijentima koji koriste cloud da primene Tezos nodove i izgrade Web3 aplikacije na blokčejnu.

Tezos je platforma pametnih ugovora zasnovana na blokčejnu koja se koristi za napajanje decentralizovanih aplikacija, slično kao Ethereum, Cardano i drugi. 

Ovo partnerstvo će takođe omogućiti kompanijama i programerima da hostuju i primenjuju RPC nodove za Web3 aplikacije koristeći Tezos blockchain i infrastrukturu Google Cloud-a. Tezos je saopštio sledeće:

„Tezos fondacija će novim i postojećim Google Cloud korisnicima omogućiti pristup svom korporativnom programu. Kroz program, Tezos će ponuditi Google Cloud korisnicima koji su zainteresovani za pravljenje Web3 aplikacija, jednostavno postavljanje nodova (čvorova) i indeksera na Tezos protokolu.

„U Google Cloud-u, obezbeđujemo bezbednu i pouzdanu infrastrukturu za osnivače i programere Web3 da inoviraju i skaliraju svoje aplikacije“, rekao je Džejms Tromans, direktor inženjeringa, Web3 u Google Cloud-u.

U međuvremenu, glavni komercijalni direktor Tezos fondacije Mejson Edvards rekao je da je partnerstvo korak ka postizanju institucionalnog usvajanja i mogućnosti stvaranja masovnog tržišta za Web3 tehnologiju.

U januaru 2022. godine, Google Cloud je formirao poseban tim za digitalna sredstva, čiji je cilj da olakša rast i napredak blokčejn ekosistema. Primarni cilj tima je bio da pomogne Google Cloud klijentima u generisanju, razmeni, očuvanju vrednosti i uvođenju novih proizvoda na platformama koje pokreće blokčejn.

U oktobru, Near Foundation je predstavila novu saradnju između Near Protocol-a i Google Cloud-a. Partnerstvo je trebalo da ponudi infrastrukturnu podršku za Near Web3 startup platformu, Pagoda.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter