POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Google pretrage za „kripto“ padaju na nivoe iz 2020. godine

Dvomesečno zatišje optimizma za kriptovalute dovelo je do pada interesovanja za pretragu na mreži za „kripto“ i druge uobičajene termine kriptovaluta na nivoe krajem 2020.

Prema podacima iz Google Trends-a, termin „kripto“ trenutno ima ocenu 17, što je daleko od referentne tačke od 100 u maju 2021. Bitcoin i Ethereum su pratili sličnu putanju naniže.

Međutim, interesovanje za pretragu za ovim terminima je u relativno konstantnom padu od maja 2022, otprilike mesec dana nakon što je veći deo ekosistema Terra Luna propao.
Mali porast interesovanja došao je početkom novembra kada je propala kripto razmena FTX.

7e476ec1 79f3 4389 9e2b 270406c995d0
Interesovanje za pretragu tokom vremena za reč „kripto“ Izvor: Google Trends

Pad interesovanja dolazi pošto se Bitcoin (BTC) drži stabilno oko 28.000 dolara već 10 nedelja – nešto što je izvršni direktor Galaxy Digital-a Majk Novograc nedavno opisao kao „nedostatak“, zbog nedostatka „institucionalnog uzbuđenja trenutno“.

Guy Turner, poznatiji kao „Coin Bureau Guy“, sugerisao je u objavi na Tviteru od 4. juna da se pad interesovanja poklapa i sa nižim obimom trgovanja na berzama, za koje tvrdi da su dostigli najniži nivo u 32 meseca prošlog meseca:

Alternative-ov indeks kripto straha i pohlepe takođe priča sličnu priču, sa tržišnim sentimentom koji se kreće oko trenutnog rezultata od 53 — u „neutralnoj“ zoni — već skoro mesec dana.

172dd8ed cd90 41fc ae47 3f00a8a26b07
Indeks straha i pohlepe koji meri promene raspoloženja na kripto tržištu. Izvor: Alternative.me

Međutim, interesovanje nije palo u svakom domenu kriptovaluta.

Obim pretrage za „decentralizovane finansije“ i „defi“ uspeo je da se poveća 2023. godine, dok su pretrage za „memecoin“ dostigle vrhunac početkom maja.

Nigerija trenutno ima najviši rezultat za većinu pretraga vezanih za kriptovalute, dok mnogi od najnižih rezultata dolaze iz zemalja Južne Amerike.

S druge strane, interesovanje za pretragu za veštačkom inteligencijom nastavlja da raste, za koju mnogi veruju da je najnovija „tehnološka moda“.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter