POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Hakovan kripto novčanik Marka Kjubana, izgubljeno preko 870.000 dolara

Mark Cuban potvrdio je da je hakovan, ali tačno ne zna kako.

Gotovo 900.000 dolara vrednih kriptovaluta navodno je nestalo iz jedne od novčanika s kriptovalutama koja pripada milijarderu investitoru i vlasniku Dallas Mavericksa, Marku Kjubanu.

Nezavisni istraživač na blockchainu po imenu Wazz prvi je primetio hakovanje 15. septembra oko 20:00 UTC, nakon što je primetio sumnjivo ponašanje sa jednom od Kjubanovih novčanika koje ovaj 65-godišnjak nije koristio otprilike pet meseci.

Prema istoriji transakcija na Etherscanu, nekoliko grupa sredstava poput USD Coin, Tether i Lido Staked Ether (stETH) iznenada je povučeno sa novčanika u roku od 10 minuta.

Ovo je dodatno zakomplikovalo situaciju jer je još 2 miliona dolara u vrednosti USDC-a povučeno i poslato na drugi novčanik, što je navelo Wazza da sumnja da je Cuban možda samo premeštao sredstva.

Međutim, nekoliko sati kasnije, Cuban je potvrdio za DL News da je prvi put nakon meseci ušao u MetaMask i na neki način sugerisao da su hakeri možda pratili i čekali trenutak za napad.

Cuban je dodao da je prebacio sva preostala sredstva na Coinbase Custody, suštinski potvrđujući da je transakcija od 2 miliona dolara USDC-a bila njegova. Što se tiče hakovanja, članovi zajednice brzo su ukazali da, umesto da hakeri prate aktivnosti Cubana, morao je nešto učiniti što je dovelo do narušavanja sigurnosti.

Neki su sugerisali da je Cuban možda greškom potpisao zlonamernu transakciju, dok su drugi tvrdili da mu je privatni ključ kompromitovan, s obzirom na to da su sredstva direktno prebačena iz novčanika.

5c9384b6 892c 4265 a199 710e409ebe41
Izvor: X.com

Ovo nije prvi put da je Cuban pretrpeo gubitke na tržištu kriptovaluta.

Još u junu 2021. godine, Cuban je izgubio nepreciznu sumu kapitala u onome što je nazvao “rug pull” nakon što je algoritamski stabilni kovan projekt nazvan Iron Finance implodirao usled navodnog bankovnog izvlačenja.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter