POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Hedž fondovi u plusu nakon julskog rasta na, i dalje u padu od početka godine

Hedž fondovi su u julu zabeležili rast od 1,65 odsto, vođen rastom berze koji je pomogao da se smanje njihovi gubici za godinu do danas, saopštio je u petak dobavljač podataka HFR.

„Vođeni visokim beta strategijama, hedž fondovi su zabeležili najveći dobitak u poslednjih 15 meseci, pošto je snažno raspoloženje vezano za rizik dovelo do oštar preokret na tržištima akcija, dok je američka ekonomija ušla u recesiju, a Federalne rezerve SAD ponovo su podigle kamatne stope u nastojanju usporiti generacijsku inflaciju“, rekao je Kenet J. Hajnc, predsednik HFR-a.

Za godinu do danas, hedž fondovi su ostali u padu od 4,1%, pokazao je kompozitni indeks ponderisan fondom.

Dionički hedž fondovi zabeležili su dobit od 2,89%, što je ispod S&P 500, koji je prošlog meseca porastao za 9,11%. Za godinu, dionički hedž fondovi su pali za 9,2%.

Makro hedž fondovi, koji trguju širokim spektrom sredstava, kao što su obveznice, valute, stope, akcije i roba, pali su za 1,07%, što predstavlja gubitak treći uzastopni mesec. U godini oni su ostali kategorija sa najboljim učinkom, sa porastom od 7,36%.

Hajnc je rekao da su menadžeri fondova pozicionirali sredstva da očuvaju kapital, kao i da iskoriste prilike da iskoriste nagle promene u makroekonomskim uslovima.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter